Maqedoni, për një javë 142 pacientë humbën jetën nga Covid-19

22:17 | 14 Shtator 2021

Maqedonia shënon rënie të rasteve të reja dhe vdekjeve nga coronavirusi nëse e krahason me javën e kaluar. Për një javë në Maqedoni ka pasur 142 vdekje në 22 qytete në krahasim me 194 vdekjet e javës së kaluar.

Pjesa më e madhe janë nga Shkupi 47, ndërsa më pas vjen Strumica 13, Kumanova 12, Gostivari 11, kurse sipas moshës, më së shumti janë pacientët me mbi 60 vjet.

“Vërehet ulje e rasteve të reja gati te të gjitha moshat, ndërsa më së shumti ka te mosha 20-29 vjet (për 40.1% më pak në krahasim me javën e kaliar), ndërsa te mosha 0-9 ka rritje prej 11.8% në krahasim me javën e kaluar”, thonë nga ISHP.

Në spitale ka gjithsej 983 persona të hospitalizuar, ndërsa prej tyre 670 janë me mbështetje oksigjeni dhe 32 në ventilim mekanik.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara