Maqedoni: Në covid-qendrat mjekohen gjithsej 443 pacientë me COVID-19

11:19 | 3 Mars 2021

Në 24 orët e kaluara në covid – qendrat në spitalet në të gjithë vendin është njoftuar se po trajtohen gjithsej 443 pacientëve pozitivë dhe të dyshuar ndaj COVID-19.

Nga Ministria e Shëndetësisë thonë se 28 pacientë pozitivë dhe të dyshimtë ndaj COVID-19 u shtruan në spitalin në Manastir. 38 pacientë janë të shtruar në spitalin e Shtipit. 16 pacientë ka reparti infektiv në Tetovë, 25 pacientë po trajtohen në Veles dhe 73 pacientë pozitivë dhe të dyshimtë ndaj COVID-19 po trajtohen në Kumanovë, si dhe 56 pacientë u shtruan në spital në qendër në Ohër, 72 në Prilep, 12 në kovid – qendër në Gostivar dhe 20 në Strugë.

“Numri i përgjithshëm i pacientëve pozitivë dhe të dyshuar ndaj COVID-19 të cilët trajtohen në repartet infektive në kryeqytet dhe në spitalet në të gjithë vendin është 750.

“Gjatë ditës, bëhen çregjistrime për pacientët e shëruar, të cilat do të lirojnë shtretër shtesë. Përndryshe, të gjitha repartet e spitaleve klinike kanë pajisje për furnizimin me oksigjen. Ministria ka pasqyrë të situatës me objektet dhe nëse është e nevojshme, repartet do të zgjerohen më tej”, thuhet në kumtesë./Telegrafi/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara