Pse është e rëndësishme për fëmijët që e gjithë familja të hajë së bashku

00:10 | 30 Nëntor 2020

Nga fëmijëria jonë, duhet të kujtojmë tryezën ku e gjithë familja uleshin së bashku dhe hanin, sidomos të dielave. Sot, kohët kur të gjithë anëtarët e një familje ushqehen së bashku po zvogëlohen dhe nuk është e tepruar të thuash që ata tani janë të gjithë të kufizuar.

Në shumicën e familjeve të dy prindërit punojnë dhe orët janë të tilla që ata të kthehen në shtëpi pasditeve. Shumë fëmijë në mesditë ose qëndrojnë tërë ditën ose hanë me gjyshërit e tyre ose gruan që i mban ata.

Shumë familje nuk arrijnë të mblidhen për të ngrënë së bashku. Sidoqoftë, ngrënia së bashku me të gjithë anëtarët e familjes, përveç se është një traditë, është gjithashtu e dobishme për fëmijët, por edhe për vetë prindërit, siç theksojnë studimet përkatëse. Pra, nëse nuk mund të hani drekë, sigurohuni që të hani të gjithë së paku natën.

Shikoni më poshtë tre përfitime, siç përmenden nga Parents.com.

Lidhja familjare forcohet

Po, kur hamë nuk flasim. Por le ta kalojmë në këtë rast dhe të shohim tryezën e familjes si një mundësi të mirë për të biseduar me pjesën tjetër të familjes për ditën tonë ose çfarëdo tjetër që na shqetëson.

Ata fitojnë zakone të mira të ngrënies

Sipas një studimi të fundit nga JAMA Network Open, fëmijët që hanë drekë ose darkë me familjen, fitojnë zakone më të mira të ngrënies, pasi ata hanë ushqim shtëpiak dhe jo ushqime junk dhe zgjidhje të gatshme.

Ata përmirësojnë aftësitë e tyre të komunikimit

Sipas hulumtimit, fëmijët që hanë me familjen e tyre çdo ditë, kanë aftësi më të zhvilluara komunikimi sesa fëmijët e tjerë të së njëjtës moshë që nuk e kanë këtë aftësi./gazetascanner/

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara