Nuk keni nevojë për poligraf, një gjë e vogël tradhëton gënjeshtarët

23:47 | 30 Janar 2021

Një studim i fundit i kryer nga ekspertët e Universitetit të Roterdamit tregou se njerëzit zakonisht sillen në mënyrë të zakonshme kur gënjejnë, por një shprehje e zakonshme i tradhëton ata.

Shpesh në mënyrë të pavetëdijshme ata imitojnë sjelljen dhe gjuhën e trupit të personit që gënjejnë, dhe mbi të gjitha këtë e bëjnë me njerëzit që kanë afër, prandaj nuk është për t’u habitur që gënjeshtarët janë më pak bindës kur gënjejnë në një moment emocional, transmeton portali arbresh.info

“Kur përpiqemi të bindim dikë për historinë tonë, truri ynë përqendrohet plotësisht në atë që themi dhe harron të kontrollojë gjuhën e trupit, kështu që mbështetet në imitim që kërkon më pak përpjekje njohëse sesa të mendosh”, thanë ekspertët.

Ata, me pëlqimin e tyre, së pari filmuan të anketuarit ndërsa po thoshin të vërtetën, dhe pastaj krahasuan regjistrimet me ato mbi të cilat gënjyen. Ata arritën në përfundimin se gënjeshtra kërkon përpjekje të konsiderueshme njohëse, kështu që është shumë më e lehtë për shumicën të thonë të vërtetën.

Kjo ishte edhe më e dukshme kur të anketuarve iu kërkua të gënjejnë partnerët e tyre, dhe sa më keqe që ishte gënjeshtra, aq më e dukshme bëhej imitimi i shprehjeve të gjysmës tjetër./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara