Gabimet që bëhen shpesh kur ushtroni aktivitet fizik

07:50 | 12 Tetor 2018

Këto janë gabimet që bëhen shpesh kur ushtroni aktivitet fizik
1. Të fillosh aktivitet të intensitetit të lartë pa bërë nxemje.
2. Të ushtrohesh çdo ditë pa pushim! Muskujt e ushtruar me pesha duhet të pushojnë minimalisht 48 orë nga ushtrimi në ushtrim.
3. Të vonuarit e vaktit pas palestrës më shumë se 30min. E mira është të konsumohet një vakt i vogël me proteina dhe karbohidrate menjëherë pas ushtrimit me pesha.
4. Të ushtruarit më shumë seç duhet: nëse ndjeni lodhje dhe dhimbje të vazhdueshme të muskujve duhet të bëni më shumë pushim.
5. Gabimi kryesor – konsum i pamjaftueshëm i ujit! 8-10 gota në ditë janë të domosdoshme për të gjithe ata që ushtrojnë aktivitet fizik.

Një vakt ideal pas palestrës mund të jetë shembulli mëposhtëm:

Vakti ideal pas palestrës – 4cho : 1proteina (80gr : 20gr)

• 1 kupë kos (8gr proteina) ose 1 gotë qumësht pa yndyrë.
• 1 lugë recel boronice ose recel tjetër (0gr proteina).
• ¼ kupe stika (9gr proteina) ose 50gr djathë.
• 2 banane (2gr proteina) ose 1 kupë qershi.

Rreth 1 orë përpara ushtrimit mjafton të merret 1 frut për çdo orë palestër plus 3-4 arra.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara