Arsyet pse njerëzit kanë fantazi erotike

22:46 | 23 Tetor 2018

Pse kemi fantazi seksuale?

Për shumë lexues, mendimi i parë që ju vjen është rritja e nxitjes seksuale, apo për të përjetuar kënaqësi, transmeton portali arbresh.info.

Por, siç duket, megjithatë, ka prej tyre që dallojnë arsyet pse ata fantazojnë në lidhje me seksin.

Më poshtë keni disa nga arsyet më të zakonshme të raportuara nga njerëzit se pse kanë fantazi seksuale.

Këto të dhëna janë nxjerrë nga anketimi i 4,175 amerikanëve.

Kjo anketë është pjesë e librit të Justin J Lehmiller.

Këtu janë arsyet më të popullarizuara që njerëzit kanë raportuar të kenë fantazi për seksin:

Për të përjetuar zgjimin seksual (raportuar nga 79.5% e pjesëmarrësve)

Sepse janë kuriozë për eksperienca dhe ndjesi të ndryshme seksuale (raportuar nga 69.8%)

Për të përmbushur nevojat seksuale të paplotësuara (raportuar nga 59.7%)

Për të shpëtuar përkohësisht nga realiteti (raportuar nga 59.4%)

Për të shprehur ose përmbushur një dëshirë seksuale sociale tabu (raportuar nga 58.4%)

Për të planifikuar një takim seksual të ardhshëm (raportuar nga 55.7%)

Për t’u çlodhur ose ulur ankthin (raportuar nga 43.6%)

Sepse ju jeni të mërzitur dhe nuk keni ndonjë gjë tjetër për të bërë (raportuar nga 40.0%)

Të ndjeheni më shumë seksualisht më me vetëbesim (raportuar nga 32.5%)

Për të përmbushur nevojat emocionale të paplotësuara (raportuar nga 29.8%)

Për të bllokuar hutimet gjatë seksit (raportuar nga 19.8%)

Për të kompensuar një partner jo tërheqës ose të padëshiruar (raportuar nga 11.8%)

Një numër i vogël pjesëmarrësish (6.8%) kanë raportuar arsye për fantazim të ndryshëm nga ato të listuara më sipër.

Siç mund ta shihni, fantazitë tona seksuale janë shumë më tepër sesa thjesht përjetimi i kënaqësisë ose rritja e zgjimit. Rezulton se ato gjithashtu shërbejnë si një gamë e gjerë e funksioneve psikologjike./Arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara