4 ushtrimet që duhet të bëni çdo mëngjes për t’u ndjerë të fortë

11:04 | 10 Korrik 2020

Mund të jetë mjaft sfiduese të përfshini zgjatje në mëngjes, ndërsa në të njëjtën kohë përgatiteni për ditën tuaj.

Shumë prej nesh u pëlqen të flenë “pesë minuta më shumë” dhe përgatiten për punë me nxitim.

Zgjatjet për të paktën pesë minuta në mëngjes do të tejkalojë të gjitha shqetësimet që mund të ndodhin ndërsa jeni duke u përgatitur ose duke ngrënë mëngjes.

Zgjatja e dyerve

Ushtrimi forcon shtyllën kurrizore pasi kjo sjellje ofron kornizën e një dere për të forcuar në mënyrë shtesë të shpatullave dhe krahëve dhe hapjen e gjoksit. Muskujt në barkun tuaj gjithashtu duhet të ndjehen të relaksuar.

Hapni këmbën në prag dhe vendosni krahët në bllokimin e derës në fillim të zgjatjes. Sigurohuni që krahët e sipërm tuaj të jenë paralel me dyshemenë dhe parakrahët tuaj përgjatë dhe të vendosur lart në hyrje të derës.

Derisa të ndjeni një zgjatje në gjoks ose në shpatulla, përkulni gjurin e përparëm. Mbajeni atë pozicion për 3 sekonda dhe përsëritni të njëjtat lëvizje me këmbën tjetër.

Qëndroni anën zgjatëse

Ky është një zgjatje e shkëlqyeshme për pjesën e sipërme të shpinës dhe shpatullat. Për më tepër, ajo zgjat gamën e lëvizjes në ato zona.

Merrni frymë brenda dhe jashtë pesë herë dhe pastaj kthehu në qendër, shkruan healthy life boxx. Përsëritni të njëjtat lëvizje në anën e majtë. Merrni kohën tuaj për të përsëritur këtë ushtrim 3 deri në 4 herë.

Zgjatje shtrënguese në këmbë

Hapi i parë është të kapni një karrige, të qëndroni para ose të merrni ndonjë sipërfaqe që është pak më e ulët se vithet tuaja. Vendoseni thembrën e majtë në të dhe përkulni këmbën.

Qëndrimi përpara

Qëndroni me këmbët tuaja të gjera mbi kuka dhe pak përkulni gjunjët dhe përkuluni në ijet tuaja.

Mbajini bërrylat dhe lëreni trupin tuaj të varet mbi këmbët tuaja. Njerëzit që kanë dhimbje në shpinë mund të vendosin duart në tokë për të mbështetur trupin./indeks.mk/

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara