4 arsye pse burrat pas martesës nuk bisedojnë shumë me gruan

11:06 | 16 Prill 2020

Komunikimi është një ndër faktorët më të rëndësishëm të një martese të suksesshme.  Kur çiftet kanë një bisedë të shëndetshme, ata jo vetëm që forcojnë lidhjen e tyre, por gjithashtu zgjidhin çdo problem që kërcënon të shkatërrojë martesën e tyre të lumtur.

Komunikimi në martesë zbehet, atëherë kur burri vendos që të mos bisedojë me grua e tij dhe ky është problem më i vështirë për t’u zgjidhur, transmeton portal arbresh.info

Pse ndodh kjo, më poshtë do të gjeni 4 arsyet që sjell portal arbresh.info

Dallimet biologjike mes burrave dhe grave

Që në lashtësi, burrat kanë qenë të ndryshëm nga gratë. Gratë gjithmonë kanë qenë një roje e vatrës, ndërsa burrat ishin gjahtarët dhe luftëtarët. Gratë gjithnjë kanë zgjedhur që të jenë vazhdueset e bisedës, ndërsa burrat ata që i japin fund një fjalimi.  Thjesht lexoni postat elektronike të dërguara nga gratë dhe krahasoni numrin e fjalëve me ato të dërguara nga burrat.

Stilet e ndryshme të komunikimit

Nëse një grua është agresivë në zhgënjimet e saj për të zgjidhur një problem dhe bërtet për të tërhequr vëmendje, mund të siguroheni se në thelb është një tjetër problem që e vret. Në anën tjetër, janë burrat që kërkojnë një heshtje nga ana e saj.
Virgina Satir, psikoterapiste e njohur, thotë se familjet kalojnë nëpër katër strese: fajësimi, shtrëgimi, super racionaliteti dhe shpërqendrimi.  Sipas saj, burrat marrin goditje kur gratë nuk janë në nivelin e nënshtrimit gjatë bisedës dhe se gjithnjë biseda ndryshon në varësi të dëshirës së burrit.

Koha

Koha është gjithçka në jetë, prandaj duhet të dini që  t’i përkuleni. Sipas burrave, gjëja e fundit që ndodh pas martesës, është pyetja se si e ka kaluar kohën burri gjatë një dite të vështirë në punë.  Gjëja e fundit për të dëgjuar kur ai vjen në strehë, shtëpinë e tij, familjen e tij dhe karrigen e tij të preferuar, janë disa lajme ose reagime negative që mund të prisnin mbrëmjen ose një moment më të mirë. Nëse hipni në kohën kur ai ka nevojë për pushim ose pushim, ai mund të zemërohet dhe të bëhet në agresiv. Prandaj gra, përdoreni intuitën dhe gjeni momentin e duhur për të biseduar.

Origjina e familjes

Secili prej nesh ka një lidhje me të kaluarën. Aty duhet të zbulojmë se cilat janë modelet e mërdhënies së shëndetshme? Se si e kanë zgjidhur prindërit tonë konfliktin? Sa dimë për dashurinë? Ne duhet të marrim parasysh dhe të kuptojmë të gjitha këto çështje në mënyrë që të mësojmë të jetojmë në një marrëdhënie. Nëse jeni rritur në një shtëpi ku nëna ishte shtylla e saj dhe babai nuk ka vendosur kurrë kufij, atëherë ka gjasa që edhe ju të bëni të njejtën gjë. Nëse babai juaj ishte më dominues në familjen tuaj, ju mund të merrni të njëjtin rol si ai./arbresh.info/

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara