Tahiri për zgjedhjet në veri: Beogradi i keqpërdori serbët, Qeveria ta gjejë rrugën ligjore

13:29 | 24 Prill 2023

Ai thotë se shantazhi dhe frikësimi i shtetit serb ka bërë që serbët të mos jenë pjesë e zgjedhjeve.

Madje ai thotë se Beogradi po i keqpërdorë serbët në atë pjesë dhe i ka shndërruar në instrument të tij.Kjo gjendje thotë ai nuk është e favorshme, mirëpo i mbetet Qeverisë që të gjejë rrugën ligjore.

“Ne si parti e dimë gjendjen në atë pjesë, mirëpo ka qenë obligim ynë që me aq sa ka votues të ofrojmë kandidatë dhe pavarësisht rezultateve qytetarët t’i mbajmë të angazhuar politikisht”.

“Ne faktikisht e shohim një angazhim të madh të shtetit serb në atë pjesë të vendit, siç duket Qeveria e Serbisë ka vendosur që edhe pak atë të ardhme që e kanë pasur ata qytetarë të a’u minojë edhe t’i keqpërdor dhe të jenë instrument i tyre”.

“Ata po shndërrohen në instrument të Beogradit. Kjo nuk na gëzon. Ne dimë ta dallojmë legjitimitetin nga legalitetit, i mbete institucioneve të veprojnë konfrom ligjeve në fuqi”.

Të ngjashme