Shtohet interesimi për shkollim profesional

22:28 | 15 Korrik 2017

Në Kosovë çdo vit dalin dhjetëra të diplomuar nga fakultetet. Nevoja për persona të kualifikuar ka bërë që të rinjtë të orientohen drejt shkollave profesionale. Këto institucione sa vijnë e bëhen më të pëlqyeshëm dhe të sigurt për një punësim në të ardhmen.

Nxënësit në Kosovë kanë filluar t’i kthehen shkollimit profesional.

Në këtë ka ndikuar tregu i punës, meqë ka nevojë shumë për të kualifikuar.

Naser Sahiti, prorektor për mësimdhënie dhe çështjet e studentëve në UP tregon se ku mund të orientoheshin më mirë këta të rinj.

Sahiti shpjegon se në Kosovë ka shkolla profesionale që mundojnë edhe rikualifikimin.

Kosova ka popullsinë më të re në rajon, ka të lartë papunësinë por ka edhe mungesë të të kualifikuarve.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara