Qiramarrësit dhe punëtorët e lokaleve ​protestojnë pas shtrenjtimit të qirave

09:42 | 1 Shkurt 2023

Qiramarrësit dhe punëtorët e lokaleve kanë protestuar sot për rritjen e çmimit të qirasë nga Ndërmarrja Publike Banesore (NPB) për lokalet në Prishtinë.

Ata kërkuan që Ndërmarrja Publike Banesore t’i mbajë çmimet e vjetra, pasi sipas tyre, përballja me krizën ekonomike po u shkakton humbje të mëdha.

Njëri nga organizatorët e kësaj porteste, Genc Durmishi  tha se çmimet niveli lokal i ka rritur 100 për qind.

“Kjo rritja e çmimit ka ndodhur për 100 për qind dhe për ne është e papërballueshme. Fjalët e Komunës nuk kanë qenë kështu, për atë arsye ne jemi të pakënaqur dhe po protestojmë”, tha ai./arbresh.info/