Google ADS

Prindërit nga Sllovenia vrasin fëmijën e tyre me dietë vegane

18:56 | 7 Mars 2015
Arbresh.info

Prindërit e vajzës 8 muajshe që vdiq tre vjet më parë për shkak të kequshqyerjes, të premten gjykata në Ljubljanë i dënoi me një vit e tetë muaj burg, duke deklaruar se ata janë fajtorë për trajtimin neglizhent ndaj fëmijës.

Prindërit kërkuan nga gjykata lirimin e tyre, duke u shprehur se ata janë mjaft të dënuar me vdekjen e fëmijës së tyre dhe kanë një fëmijë tjetër që duhet të kujdesen.

Prindërit janë të dy vegan në mënyrën e jetesës, dietë të cilën e kanë praktikuar në fëmijët e tyre, nuk i japin atyre ushqim me origjinë shtazore dhe nuk i trajtojnë te mjeku, kështu që kujdesi mjekësor për fëmijën u kërkua vetëm para vdekjes.

Gjatë procedurave gjyqësore ata pretenduan se fëmija i tyre ishte i shëndetshëm deri në ditën fatale, por autopsia tregoi se foshnja ishte e dehidratuar, kishte pneumoni, organe jo te zhvilluara mirë dhe peshonte vetëm 6 kilogram./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale