Prezantohen qëndrimet e Grave të Akademisë së Gruas për Lidership

07:39 | 5 Shtator 2017

Gjenerata e pestë e Akademisë së Gruas për Lidersip (AGL), do të prezantoj qëndrimet e tyre rreth katër çështjeve me rëndësi të identifukuara, tema me rëndësi, për votuesit në nivelin lokal, të cilat janë huartuar nga vetë pjesëmarrëset e gjeneratës së pestë të kësaj Akademie.

Njëzet e shtatë pjesëmarrëse nga kjo gjeneratë e Akademisë së Gruas për Lidership, do të prezantojnë katër dokumente qëndrimesh që përfshijnë të gjetura dhe rekomandime lidhur me ekonominë, shëndetësinë, arsimin dhe gratë në lidership.

Fokusi i pjesëmarrëseve ka qenë identifikimi dhe adresimi i shqetësimeve të qytetarëve nga perspektiva lokale, veçanërisht çështjet që më shumë afektojnë gratë.

Synimi i këtyre grave pjesëmarrëse të AGL 2017 është të inkurajojnë partitë politike që të reflektojnë dhe marrin në konsideratë qëndrimet e prezentuara kur këto të fundit të hartojnë platformat partiake për zgjedhjet e ardhshme lokale të përcaktuara me 22 tetor të këtij viti.

AGL është program pasues i Javës së Gruas dhe përcjellë objektivat e njëjta që synojnë bashkimin e grave nga të gjithë sektorët e shoqërisë, ngritjen e kapaciteteve dhe rrjetëzimin.

Gjenerata e pestë e AGL-së përbëhet nga gratë përfaqësuese të partive politike, shoqërisë civile, biznesit dhe medias.

Ky program është implementuar nga Instituti Kombëtar Demokratik (NDI), mbështetur nga USAID në Kosovë.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara