Petkoviq: Ëndrra e Kurtit qëndron te ideja fashiste e të ashtuquajturës Shqipëria e Madhe

14:53 | 25 Shtator 2021
Shefi i të ashtuquajturës zyra serbe për Kosovën, Petar Petkovic

thotë se Albin Kurti edhe një herë ka konfirmuar se projekti i Shqipërisë së Madhe është qëllimi i tij politik përfundimtar dhe se pas ëndrrave të tij për një shtet të vetëm shqiptar në Ballkan “nuk ka asgjë tjetër përveç idesë fashiste të së ashtuquajturës Shqipëria e Madhe “.

Ai beson se nga këtu vjen mungesa e interesit të Kurtit për dialogun me Beogradin, i cili përfaqëson poshtërimin e tij të pastër ndaj Brukselit kur ai me ironi thotë se mund të bëjë një lëshim dhe ta vendosë dialogun në vendin e shtatë për sa i përket përparësisë, raporton KosovoOnline , transmeton arbresh.info

“Kurti, me thirrjen e tij të fundit për krijimin e të ashtuquajturës Shqipëri e Madhe, konfirmoi se lëvizja kombëtare shqiptare në Kosovë nuk ka pasur asnjëherë lidhje me të drejtat e njeriut dhe pozitën e pakicës shqiptare brenda Serbisë, por thelbi është separatizmi i zhveshur, “tha Petkoviç në një deklaratë për media.

Petkoviq deklaron se thirrja e Kurtit për nevojën për lidhje më të forta me Shqipërinë është e pakuptimtë, sepse, nëse ai me të vërtetë dëshironte, ai do të mbështeste, jo të refuzonte, nismën “Ballkani i Hapur”, i cili synon, lidhjen e shteteve dhe popujve në të por duke forcuar besimin, me mjete ligjore dhe paqësore.

“Prapa ëndrrave të Kurtit për një shtet të vetëm shqiptar në Ballkan, nuk ka asgjë tjetër përveç idesë fashiste të së ashtuquajturës Shqipëri e Madhe, e cila në thelbin e saj përmban konceptin e epërsisë kombëtare të shqiptarëve dhe përballjen me të gjitha kombet fqinje,” tha Petkoviç .

Ai thotë se “nevoja infantile e Kurtit për të rishikuar kufijtë në Ballkan do të ishte qesharake nëse nuk shoqërohej me nevojën e tij të rrezikshme patologjike për të kërcënuar dhunën dhe për të luajtur me udhëheqës ushtarakë”.

“Edhe një herë, ne paralajmërojmë komunitetin ndërkombëtar se, para se të jetë vonë, do të qëndrojë në rrugën e ekstremizmit të Albin Kurtit dhe, për fillim, do të ushtrojë presionin më vendimtar për të tërhequr falangat e tij nga veriu i Kosovës, “përfundoi Petkoviq./arbresh.info/

Lajmet më të lexuara