Pas vendimit të Apelit, reagon KOSTT: Nëse kthehen tarifat e lira do të kthehen reduktimet

20:12 | 19 Maj 2022

Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut të energjisë elektrike të Kosovës (KOSTT) ka thënë se do të kthehen reduktimet nëse kthehen tarifat e lira. Ky reagim vjen pas vendimit të Gjykatës së Apelit që të mos rritet çmimi i energjisë.

KOSTT e ka arsyetuar shtrenjtimin e energjisë duke thënë se lidhet me krizë botërore.

KOSTT thotë se si rrjedhojë e çmimeve enorme të importit të rrymës dhe të hyrave jo adekuate për mbulimin e kostove, janë shkaktuar devijime të theksuara ndaj Sistemit Elektroenergjetik të Evropës kontinentale të cilat kanë kosto, si dhe janë shkaktuar borxhe të ndërsjella në mes të kompanive në sektorin e energjisë./arbresh.info/