Osmani: Vdekja e regjisores Berisha, humbje e madhe për artin dhe kinematografinë

14:46 | 27 Tetor 2021

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka thënë se vdekja e regjisores, Burbuqe Berisha, është humbje e madhe për artin, kulturën dhe kinematografinë e Kosovës.

Osmani ka thënë se puna e saj prej regjisoreje në Teatrin Kombëtar, në teatrin “Faruk Begolli”, por edhe në teatro të tjera, mbetet vulë e fuqishme në zhvillimin e teatrit, por edhe të jetës kulturore përgjithësisht.

Postimi i plotë i saj:

Me pikëllim të thellë e mora lajmin për ndarjen nga jeta të regjisores Burbuqe Berisha. Vdekja e hershme e Buqes, sikur njihet ndër qarqet artistike, është humbje e madhe për artin, kulturën dhe kinematografinë e Kosovës.
Ajo përfaqëson një brez krijuesish, të cilët u formuan në kohë rezistence dhe e zhvilluan krijimtarinë e tyre krahas saj, duke e shndërruar artin në rezistencë e dëshmi.
Puna e saj prej regjisoreje në Teatrin Kombëtar, në teatrin “Faruk Begolli”, por edhe në teatro të tjera, mbetet vulë e fuqishme në zhvillimin e teatrit, por edhe të jetës kulturore përgjithësisht.
Krahas punës në teatër, Buqja ka dhënë kontribut të theksuar në edukimin e brezave të rinj, duke qenë pedagoge e respektuar.
Ndarja e saj nga jeta do të lërë zbrazëti të madhe në jetën tonë publike.
I përjetshëm qoftë kujtimi për të!

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme