Mogherini: Mosmarrëveshjet në Ballkan duhet të tejkalohen deri në vitin e ardhshëm

19:59 | 14 Nëntor 2018

Përfaqësuesja e lartë e BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Federica Mogherini thotë se në vitin tjetër dëshiron që t’i përfundojë punën në Ballkan, në mënyrë që pasardhësit të saj t’i lë një situatë që ky rajon të jetë në drejtim të bashkimit me BE-në, por në aspektin e bashkëpunimit rajonal dhe të pajtimit.

“Unë mendoj se jemi në rrugë të drejtë, që është sfiduese, por në rrugë të mirë”, tha Mogerini në Bruksel, në konferencën “BE-ja një lojtar global i paqes”.

Duke folur për rëndësinë e veprimeve parandaluese, Mogerini tha se shpesh duket sikur BE po punon “si të shikosh një tren që ndalet vetëm disa centimetra nga muri”.

Lajmet më të lexuara