Ministrja Hajdari paralajmëron vendosjen e reciprocitetit për mallrat serbe

12:14 | 24 Nëntor 2021

Ministrja e Tregtisë, Nderrmarrsisë e Industrisë, Rozeta Hajdari, ju ka bërë thirrje prodhuesve vendor që mos të dakordohen për ti rritur çmimet.

“Unë ju bëjë apel prodhuesve vendorë që mos të dakordohen për rritjen e çmimeve në treg. Unë po marr informata dhe po më vinë ato se prodhuesit vendor po dakordohen për rritje të çmimeve të produkteve. Ne po e shohim se një ditë rritet një çmim ditën tjetër një tjetër. Kështu nuk na ndihmojnë por vetëm po na bëjnë dëme. Ne jemi për produkte vendore por jo në këtë mënyrë”, tha Hajdari.

“Do të vendosjen dhe janë duke u vendosur veçse. Nëse kuptoni termin e reciprocitetit do të thotë barazi edhe këtë do ta shtyjmë përpara. Por unë nuk marr asnjë vendim pa një analizë të mirëfilltë dhe masat do të vendosen kur ne do të jemi të gatshëm, pasi efekti nuk do të jetë çështje ditësh, por në afat 5 vjeçar”, tha ajo./arbresh.info/

 

Lajmet më të lexuara