Ministri Aliu: Nga sot qytetarët mund të vendosin panele solare deri në 7 kW pa pasur nevojë për leje

12:14 | 5 Shtator 2023

Ministër i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, ka bërë të ditur se nga sot të gjithë qytetarët e Kosovës mund të instalojnë pajisjet solare në shtëpitë e tyre deri në 7kiloëat, pa pasur nevojë të marrin leje.

“Që nga sot, qytetarët nuk do të kenë nevojë që të pajisen me leje ndërtimore për vendosjen e panelëve solar  fotovoltaike për konsum familjar, me kapacitete të instaluara deri në 7 kW” shkruan Aliu.

Ai, përmes një postimi në Facebook ka bërë të ditur se në kuadër të punës sonë për Dekarbonizim dhe në përputhshmëri me Acquis të BE-së, kemi bërë Ndryshimin dhe Plotësimin e Udhëzimit Administrativ MMPH Nr. 08/2013 për Ndërtimet për të cilat nuk kërkohet leje ndërtimore, rrjedhimisht, qytetarët nuk do të kenë nevojë që të pajisen me leje ndërtimore për VENDOSJEN E PANELEVE SOLARE fotovoltaike për konsum familjar, me kapacitete të instaluara deri në 7 kË./Arbresh.info/

Postimi i plotë

Të ngjashme