Mbahet Konferenca e Rektorëve lidhur me zhvillimin e Arsimit të Lartë në kohë Pandemie, Covid 19

15:27 | 16 Prill 2020

Është mbajtur Konferenca e Rektorëve të Universiteteve Publike  të Kosovës për të vlerësuar nivelin e zhvillimit të mësimit në këtë kohë të Pandemisë, Covid 19.

Kjo situatë e krijuar ka shtyrë bartësit e Arsimit të Lartë që të ndërmarrin veprime alternative në mënyrë që mësimi të vazhdoj Online normalisht dhe pa ndërprerje duke aplikuar fillimisht aplikacionin Google Meet.

Tani mësimi është duke u zhvilluar përmes aplikacionit më të avancuar SMU dhe studentët kanë mundësi që nga distanca dhe më lehtë të mësojnë nga ligjeratat dhe ushtrimet e profesorëve.

Rektoret konstatuan se përmes këtij sistemi është duke u ndjekur i gjithë planprogrami i paraparë nga Universitetet. Ndërsa Rektori i Universitetit Haxhi Zeka në Pejë, Prof. Dr. Fadil Millaku vlerësoi së nëpër të gjitha Njësitë Akademike janë duke u respektuar planprogramet dhe kalendarët e parapara sipas programeve studimore.

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara