Google ADS

Kryhet një operacion i rrallë në Spitalin e Pejës, 67-vjeçares i hiqet tumori

13:34 | 21 Mars 2023

Në Spitalin e Përgjithshëm të Pejës, për herë të parë është kryer një operacioni i rrallë, ku një pacientes 67 vjeçare, i është hequr masa tumorale, me dy qasje kirurgjike.

Qasje abdominale- barkore gjatë se cilës lirohet masa e tumorit nga indet e buta të legenit (nga pjesa përfundimtare e zorrës së trashë, nga enët e gjakut dhe peksusi nervor).

Qasja sakrale (qasje kërbishtit), gjatë se cilës nga pjesa shpindore sakro-koksigeale (ashti i bishtit) bëhet sakrektomi parciale( heqje e pjesëshme ashtit), nga niveli S2/S3, ndarja nga muskujt gluteal ( muskujt e të ndenjurit) dhe ligamenti anokoksigeal, ligamenti që focon pjesën e zorrës dalëse me kërbishti, ku hiqet komplet masa tumorale. /arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale