KQZ-ja certifikon rezultatet për Asamblenë e Leposaviqit, 3 ulëse mbesin të zbrazëta, VV voton kundër, Lista Serbe abstenon

10:57 | 4 Maj 2023

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka kthyer për herë të dytë çështjen e certifikimit të asambleistëve të komunës së Leposaviqit.

Para një jave, ky institucion nuk kishte certifikuar rezultatin në mungesë të 8 votave pro. Pas debateve, KQZ-ja ka certifikuar përbërjen e Kuvendit Komunal të Leposaviqit, e dalë pas zgjedhjeve të 23 prillit.

Në zgjedhjet për Kuvendin Komunal të Leposaviqit, Vetëvendosje ka fituar 15 mandate nga gjithsej 19, por sipas rezultateve vetëm 12 prej tyre kanë fituar vota.

Dy partitë tjera, Partia Demokratike e Kosovës dhe Partisa Kosovskih Srba kanë fituar nga 2 mandate.

Sipas rezultateve të nga KQZ-ja, në këtë Kuvend Komunal janë zgjedhur 16 asambleistë nga 19 sa është numri i ulëseve.

Dy anëtarët e VV-së në KQZ kanë kundërshtuar rekomandimin për të certifikuar vetëm kandidatët që kanë fituar vota.

Kurse, përfaqësuesja e Listës Serbe ka abstenuar./eo

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme