Google ADS

Dalipi: Kostoja nga keqmenaxhimi dhe politizimi i bordeve të AKP-së mund të jetë mbi 4 miliardë euro

15:54 | 22 Tetor 2020
Arbresh.info

Ish-shefi i kabinetit të ish-kryeministrit Albin Kurti, Luan Dalipi ka thënë se kostoja potenciale oportune e shkaktuar nga politizimi i bordeve dhe keqmenaxhimi i Agjencisë Kosovare të Privatizimit mund të jetë mbi katër miliardë euro.

Ai me anë të një shkrimi në Facebook ka thënë se, performanca e dobët e AKP-së ka sjellë potencialisht katër miliardë euro më pak në buxhetin e shtetit, shkruan Arbresh.info.

“Kostoja oportune e shkaktuar nga AKP-ja mund të jetë nga 2.5 deri në 6.4 apo mesatarisht 4.4 miliardë euro. Kjo kosto enorme oportune është shkaktuar nga politizimi i vazhdueshëm i bordit dhe ekzekutivit të AKP-së këto 18 vite të ekzistencës së kësaj agjencie. Kjo përformancë e dobët e AKP-së ka sjellë potencialisht 4 miliard euro më pak në buxhetin e shtetit, dhe si rrjedhojë ka pamundësuar investimet e nevojitura për qytetarët, përfshirë edhe në sektorin e arsimit”, ka shkruar Dalipi.

Shpërndaje në rrjete sociale