Cilësia e ajrit në Kosovë

08:11 | 20 Tetor 2021

Ndotja e ajrit është problem i madh shëndetësor me të cilin përballen miliona njerëz në të gjithë botën.

Por cilësia e ajrit në Kosovës është e pranueshme.

Ajër me cilësi të dobët ka në qytetetin Gjilan, Mitrovicë, Prishtinë (matësi i vendosur te ndërtesa e ish- Rilindjes) tregojnë ajër të dobët.

Ajër me cilësi të pranueshme ka në Drenas, Brezovicë , Dardhishtë, Hani i Elezit, Obiliq, Prizren.

Ndërsa me ajër mesatar është Peja dhe Prishtina.

(IHMK) bën monitorimin e cilësisë së ajrit në tërë territorin e Republikës së Kosovës, përmes Rrjetit Nacional për Monitorimin e Cilësisë së Ajrit. Ky rrjet është i përbërë nga 12 stacione automatike fikse dhe një stacion automatik mobil./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara