Çelësi i Prishtinës në duar të arkitektit të Bibliotekës Kombëtare “Pjetër Bogdani”

13:49 | 8 Nëntor 2022

Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama ka njoftuar se i ka dhuruar çelësin e Prishtinës, Andrija Mutnjakoviq, arkitektit të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”.

Rama theksoi se pikërisht Bibloteka Kombëtare është shkaku që ka zgjedhur të jetë arkitekt.

“Kënaqësi shumë e veçantë t’i dhurojmë çelësin e Prishtinës Andrija Mutnjaković, arkitektit të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”, si një simbol i mirënjohjes dhe vlerësimit nga unë dhe qytetarët e Prishtinës për kontributin e jashtëzakonshëm në krijimin e një veçantie dhe ekspresiviteti të guximshëm të qytetit tone”, ka shkruar Rama.

“Pikërisht godina e Bibliotekës, e cila na jep një ndjenjë krenarie, identiteti dhe nderi, është arsyeja pse zgjodha të bëhesha arkitekt”. /arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale