Ambasada amerikane: Të drejtat e komunitetit LGBTI të përfshihen në Kodin Civil

10:28 | 17 Tetor 2020

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) në Kosovë ka thënë se në Kodin Civil duhet të jenë të përfshira edhe të drejtat e komunitetit LGBTI.

“Kosova është duke hartuar Kodin Civil për herë të parë? Si duhet të duket? Ne besojmë se duhet të jetë gjithëpërfshirës dhe duhet të ketë ligje që mbrojnë interesat e të gjithë qytetarëve, përfshirë të drejtat e komuniteteve të margjinalizuara dhe lidhjet e gjinisë së njëjtë që janë të garantuara nga Kushtetuta”, ka shkruar Ambasada në Twitter.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara