Qeni hero shpëton pronarin dhe macen nga zjarri që kaploi shtëpinë

15:35 | 18 Janar 2019

Me 29 dhjetor, Donna Gagnon nga Barnstead, New Hampshire, u zgjua në mes të natës nga qeni i saj, Precious. Qeni hero 3 vjeçar, i cili ishte i shurdhër, e alarmoi pronarin e saj se shtëpia e tyre ishte në zjarr dhe ata arritën të dilnin nga shtëpia para se të digjej e tëra.

“Ky qen erdhi, zgjojë të gjithë qenët e tjerë, na zgjoi dhe, fjalë për fjalë, ajo është arsyeja që doli nga shtëpia, dhe dua të them që kjo është arsyeja e vetme që ne arritëm të dilnim nga shtëpia”.

Por heroizmi i çmuar nuk mbaroi atje.

Pasi e udhëzoi pronarin e saj dhe qentë e tjerë për siguri, qeni filloi të gërmoi nëpër mbeturinat e pronës së tyre për të shpëtuar një macë që ishte e bllokuar në rrënojat. Në këtë proces, qeni u plagos në këmbën dhe tani do të i nënështrohet një operacion që kushton në mes të $ 9,000 dhe $ 12,000

Është vetëm akti më i fundit i heroizmit manar që duket se sugjeron që – përveç një sistemi alarmi, një detektor tymi, marrja e një qeni mund të jetë masa e vetme e sigurisë që ju dhe familja juaj mund të bëni.

Shpërndaje në rrjete sociale