“Mos më thyej zemrën, se duroj dot”, fjalët e këtij burri për të dashurin kanë vite që habisin botën

00:50 | 30 Shtator 2017

Historitë e dashurive jo gjithmonë  janë  të lehta, e sidomos  kur bëhet fjalë për një  lidhje midis dy meshkujve. E tillë ka qenë edhe historia e shkrimtarit Oscar Wilde.

Ai u burgos disa herë për shkak të homoseksualizmin e tij. Por pavarësisht vuajtjeve, historitë e tij të dashurisë mbetet të bukura.

Në qershor të vitit 1891 ai u takua me Lord Alfred “Bosie” Douglas, poet i ri 21 vjeçar që studionte në Oksford, që do të kthehej më pas në muzën e Wilde për të shkruar “Portretin e DorianGrayt”.

Gjatë kohës që jetuan së bashku, Oscar shkroi veprat themeltare të krijimtarisë së tij. Janë pafund letrat e dashurisë që ata i dërgonin njëri tjetrit, por ne po ju sjellim një nga letrat që është cilësuar si një perlë e letërsisë:

Letra e plotë:

I dashuri i të gjithë djemve! Letrat jote ishte e këndshme. Verë e kuqe dhe e bardhë për mua…Por jam i trishtuar. Nuk duhet të bësh skena me mua, ato më trishtojnë, më rrënojnë. Unë ju shoh si një krijesë që ke dalë nga antikiteti grek, dhe s’mund t’ju shoh të shtrembëruar nga pasioni. S’mund ti dëgjoj buzët e tua të buta të thonë gjëra të këqija për mua. Mos e thyej zemrën time. Ndjej se duhet të shoh sa më shpejt. Do të vij në Salisbury. Nuk e di si do t’ia bëj. Je diçka hyjnore për mua. Këtu ku jam ka shumë vështirësi. Fatura ime shkon £ 49 për një javë! Tashmë jam ulur në një stol pranë Thames, por ju, nuk jeni këtu i dashuri im, djali im i mrekullueshëm… Gjithmonë yti Oscar!

auto_1_1506602182-33450641506605459

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara