Makina që do të shpejtojë pastrimin e oqeaneve nga plastika

07:44 | 21 Shtator 2019

Ende kemi kohë për të dal nga kriza e oqeaneve me mbetje të plastikës, por makinat si këto do të ndihmojnë në përshpejtimin e këtij procesi.

Këto makina quhet “4ocean Mobile Skimmer”, dhe është e dizajnuar specifikisht për t’i tragetuar një numër të madh plastikës që gjenden duke notuar dhe në sipërfaqe të oqeaneve.

Kjo makinë ka dy krahë të mëdhenj hidraulikë, që e fut në një gyp të madh të gjithë plastikën e mbledhur, raporton “Unilad Tech”.

Me zbulimin e këtyre makinave të mahnitshme po pretendohet se procesi i pastrimit të plastikës që gjendet në oqeane përveç që do ta lehtësojnë punën e pastrimit ato edhe do ta përshpejtojnë këtë proces.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara