Google ADS

“Historia e Jezu Krishtit ishte fabrikuar për të qetësuar të varfërit”

18:30 | 1 Tetor 2017

Një dijetar kontravers amerikan ka zgjedhur Londrën që të bëjë një prezentim në lidhje me historinë e Jezu Krishtit.

Joseph Atwill, i cili është autor i një libri të titulluar ‘Mesia e Cezarit: Konspiracioni romak për të shpikur Jezusin’, pohon se krishterizmi nuk filloi si fe, por ishte një ushtrim i sofistikuar i qeverisë për të qetësuar shtresën e ulët në Perandorinë Romake, shkruan The Independent, transmeton portali arbresh.info

“Krishterizmi mund të konsiderohet si fe, por në të vërtetë u zhvillua dhe përdoret si sistem i kontrollimit të mendjes për të prodhuar skllevër që besonin se Perëndia dekretoi skllavërinë e tyre”, ka shtuar ai në blogun e tij.

Ai shton se aktet e kryengritjes nga sektet hebraike, të cilat ishin duke pritur ardhjen e një të ashtuquajturi ‘luftëtar i Messias’ në Palestnë, ishin problem i vazhdueshëm për Perëndorinë Romake.

Është pse krishterzimi mund të jetë ngushëllim për disa, autori shton se ai mund të jetë gjithashtu shumë i dëmshëm, pasi në një far forme ushtron kontrollin e mendjes që ka dërguar në pranimin e verbër të bamirësisë, varfërisë dhe luftërave përgjatë historisë./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale