Google ADS

E pini çdo ditë dhe është pija më vdekjeprurëse, mund t’ju vras në më pak se 45 minuta

19:40 | 21 Qershor 2018

Në ditët e sotme ka shumë produkte që janë të konservuara dhe përmbajnë kimikate të shumta dhe ngjyrues.

Ato shkaktojnë një sërë dëmtimesh në trupin tonë sepse ne nuk jemi të aftë të tresim komponet aq kompleks.

Trupi ynë lodhet shumë që të tresë ushqimin në momentin që ne konsumojmë ushqime fast-food, pije të gazuara ose ëmbëlsirat që i gjen rëndomë nëpër supermakete.

Për shembull: kur hamë një sallatë, stomaku mund ta tresë në një maksimun prej 2 orësh, ndërkohë nga ana tjetër kur hamë një hamburger do plotë tre ditë të tretet dhe të dalë nga organizmi por përsëri lë mbrapa ushqim të paktretur.

Kështu që mund ta imagjinoni se çfarë po i bëni trupit tuaj duke ngrënë ushqime të pashëndetshme ditë për ditë.

Por në këtë rast ne nuk do fokusohemi te diçka e zakonshme por tek një pije që mund të jetë vdekjeprurëse. Këto produkte përmbajnë më shumë se një faktor dhe ndikojnë negativisht në trupin tonë në më shumë se një mënyrë.

Nuk do pini më pije të gazuara pasi ta lexoni këtë informacion.

Ja çfarë i ndodh trupit tuaj pasi pini një kanaçe me pije të gazuar.

10 minutat e para: Do keni marrë gjithë sheqerin që ju është dashur për gjithë ditën, gjë që shkakton një impact të fortë në trupin tuaj.

20 minutat në vijim: Mëlçia e kthen sheqerin në dhjam.

Në 40 minuta: Glukoza futet në gjak, dhe rrit tensionin e gjakut.

Në 45 minuta: Trupi juaj fillon të prodhojë dopaminë dhe rrahjet e zemrës rriten shumë.

Duke marrë parasysh këto efekte, është shumë e lehtë që infrakti kardiak t’i ndodhë zemrës tuaj; gjë e cila do kishte pasoja katastrofike për ju.

 

© SYRI.net

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme