7 fakte interesante për Jezu Krishtin që s’do t’i gjeni në faqet e Biblës!

20:48 | 26 Korrik 2017

Këto janë disa fakte interesante për Jezu Krishtin të cilat nuk do t’i gjeni në faqet e Biblës, transmeton arbresh.info.

  1. Jezu Krishti ka lindur më heret se sa e mendonim – kalendari jonë fillon me lindjen e Krishtit, por duket që është gabim. Duke ditur që mbreti Herodot ka vdekur rreth vitit 4 para Krishtit, dhe duke ditur që Krishti ka lindur gjatë kohës sa Herodoti ishte gjallë, bënë që lindja e Krishtit të jetë më e hershme pasi që kishte qenë Herodoti ai që ka urdhëruar që çdo fëmijë nën dy vjeçarë të vritet në tentative për të vrarë fëmijën e profecisë. Me fjalë tjera Krishti ka lindur rreth vitit 6 ose 4 para Krishtit.
  2. Jezu Krishti i ka mbrojtur hebrenjtë gjatë eksodit – Pasi faraoni kishte dëbuar hebrenjtë bëhet e ditur se ata janë ndihmuar nga Krishti për t’u fshehur në shkretëtirë, shumë ndryshe nga sa thuhet në Bibël.
  3. Jezusi nuk ka qenë veç një marangoz – gdhendja e dorinjve dhe e metaleve besohet se nuk ka qenë e vetmja gjë me të cilën është marrë Krishti. Fjala marangoz rrjedh nga fjala greke “Tekton” që elaboron më shumë veprimtarinë e Krishtit.
  4. Krishti dinte disa gjuhë të huaja – Jezu Krishti dinte arabishte, hebraishten dhe latinishten.
  5. Krishti nuk ishte burrë i pashëm – nuk ekziston asnjë përshkrim i fizikut të Krishtit në Bibël.
  6. Në disa vende nuk mund t’i bënte mrekullitë e tij – në Nazaret askush nuk besonte në Krishtin dhe ai nuk mund t’i përformonte mrekullitë e tij.
  7. Krishti nuk ishte vegjetarian – pavarësisht çka thonë “shpikjet e reja” mbi atë që ka ngrënë Kirishti, provohet se ai ka ngrënë çfarëdo lloj ushqimi!

/Arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale