Google ADS

Çeku: Kosova po bëhet me teatër të ri kombëtar, duke e ruajtur teatrin e vjetër

23:52 | 7 Maj 2024
E.G

Ministri i Kulturës, Rinisë deh Sportit, Hajrulla Çeku ka bërë të ditur se projekti zbatues për restaurimin/rinovimin e tërësishëm të ndërtesës së Teatrit Kombëtar të Kosovës ka marr edhe pëlqimin përfundimtar nga Komisioni i IKMM-së.

Me anë të një postimi në Facebook, ai ka thënë se Ksoova po bëhet me teatër të ri kombëtar, duke e ruajtur teatrin e vjetër, shkruan Arbresh.info.

“Kemi punuar me gjashtë fakultete të Universitetit të Prishtinës, profesionistët më të mirë të vendit tonë për hartimin e projektit, i cili përveç rinovimit të ndërtesës parasheh edhe shtim të hapësirave të reja për të krijuar kushte të dinjitetshme për aktorët e stafin dhe përjetim të përmirësuar artistik për publikun.”, ka shkruar ai./Arbresh.info/