Google ADS

Udhëtimi 30 vjeçar i çiftit nga Zvicra (FOTO)

12:07 | 9 Mars 2015

Ky është një çift i cili para 30 vjetësh është nisur për “rrugë rreth botës”, rtë cilët kanë përshkuar tokën për dy vjet, për kjo nuk i ndaloi dhe siç thonë, kurrë asgjë nuk do t’i ndalë.

Emil dhe Lilian Shmidt janë çift nga Zvicra të cilët në vitin 1984 u nisen për në anën tjetër të planetit. Ideja e tyre ishte që ta përshkojnë botën me veturën Toyota “Land Cruiser”.

Çifti është në udhëtim vazhdimisht, tashmë kjo është kthyer në një mënyrë jetese. Ato u nisën nga Amerika Veriore për të vazhduar në atë Jugore, Afrikë, Australi e Azi. Natyrisht se e kanë përshkuar edhe Evropën, kanë vizituar 180 vende.

Ccifti ka kaluar 697.227 kilometra dhe meqë në çdo pesë vjet lind një shtet i ri në botë, ky çift pritet të ketë gjithmonë frymëzim lidhur me destinacionin. /albeu

Shpërndaje në rrjete sociale