Google ADS

Kurti priti në takim gjeneralët Hoppe dhe Hammerstein, i falënderoi për mbështetjen e pakursyer

20:14 | 21 Mars 2023

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, i shoqëruar nga Koloneli i FSK-së, Ejup Maqedonci, priti në zyrën e tij Gjeneral Brigade, Joachim Hoppe dhe Gjeneral Brigade Ralf Hammerstein, Drejtor i ekipit këshillues dhe ndërlidhës të NATO-s (NALT) në Ministrinë e Mbrojtjes dhe Forcën e Sigurisë së Kosovës.

Gjenerali Hoppe këto ditë e përfundon mandatin si Drejtor i NALT dhe këtë detyrë do të fillojë ta ushtroj Gjeneral Hammerstein.

Kurti falënderoi atë për qasjen e vazhdueshme bashkëpunuese dhe konstruktive me institucionet e Republikës së Kosovës, me theks të veçantë, për mbështetjen e pakursyer të tij dhe ekipit të tij për ngritjen profesionale të Forcës së Sigurisë së Kosovës dhe zhvillimin e Ministrisë së Mbrojtjes.

Përmes një komunikate për media nga Zyra e Kryeministrit bëhet e ditur se Gjeneral Hoppe gjatë mandatit të tij së bashku me ekipin e tij dha kontribut të theksuar në hartimin e politikave të mjekësisë ushtarake si dhe fusha të tjera që ndërlidhen me planifikimin strategjik në Ministri të Mbrojtjes dhe FSK.

Ai tha se Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës janë duke ecur në drejtimin e duhur në përputhje me planet e tyre zhvillimore dhe se këshillimi për ngritjen e kapaciteteve të FSK-së po bëhet në përputhje me standardet e vendeve të NATO-s.

Teksa falënderoi kryeministrin Kurti për bashkëpunimin e ngushtë.

Në të njëjtën kohë, kryeministri Kurti e uroi Gjeneralin Hammerstein për detyrën dhe përgjegjësinë e re si Drejtori i NALT dhe e siguroi atë që bashkëpunimi me ekipin e NALT do të vazhdojë me synim avancimin e mëtejmë./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale