12 qytetet me më së shumti pemë në mbarë botën (FOTO)

14:28 | 21 Shkurt 2017

 Është një lëvizje globale që shtyn qytetet te mjellin dhe të rrisin më shumë pemë.

Por cila ka pjesën e gjelbërt më të madhe sot?

Për të pasur një pasqyre më të qartë, Laboratori i Universitetit MIT në partneritet me Forumin Ekonomik Botëror, kanë krijuar Treepedia, një hartë që tregon vendet më të gjelbërta në botë, transmeton arbresh.info.

Hulumtuesit kanë përdorur Google Street View për të përcaktuar atë që ata e quajnë ‘Indexi i pamjeve të gjelberta’.

Në vitin 2016, kur Treepedia u paraqit për herë të parë, ishin shfaqur vetëm 10 qytete, ndërsa tani janë shtuar edhe pesë.

Qëllimi i Treepdia është të që të bëjë një planifikim urban sa më të gjelbëruar, tha Carlo Ratti./insider/arbresh.info

Këto janë qytete me Indeksin më të lartë të gjelbërimit:

12. Los Angeles, California — 15.2%

12-los-angeles-california-152

11. Tel Aviv, Israel — 17.5%

11-tel-aviv-israel-175

10. Boston, Massachusetts — 18.2%

10-boston-massachusetts-182-1

9. Miami, Florida — 19.4%

9-miami-florida-194

8. Toronto, Canada — 19.5%

8-toronto-canada-195

7. Seattle, Washington — 20%

7-seattle-washington-20

6. Amsterdam, Netherlands — 20.6%

6-amsterdam-netherlands-206

5. Geneva, Switzerland — 21.4%

5-geneva-switzerland-214

4. Frankfurt, Germany — 21.5%

4-frankfurt-germany-215

3. Sacramento, California — 23.6%

3-sacramento-california-236

2. Vancouver, Canada — 25.9%

2-vancouver-canada-259

1. Singapore — 29.3%

1-singapore-293

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme