Hamza: Tregoni bizneseve se a do t’i ngritni tatimet ekzistuese

11:28 | 14 Qershor 2021

Në seancën plenare ku po diskutohet për situatën ekonomike në vend, Bedri Hamza nga PDK-ja tha se është shqetësuese që në programin qeveritar nuk ka asnjë pikë për rimëkëmbje ekonomike pas situatës pandemike.

Hamza ka kërkuar nga Qeveria që të fillojë me zbatimin e Ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike.

“PDK ka ftuar këtë debat për mos veprimin e qeverisë për ta ndihmuar rimëkëmbjen e Kosovës. Vaksinim i popullatës është prioritet i lartë edhe për rimëkëmbjen e vendit… Se gjendja është e rëndë tregojnë shumë indikator kemi numër të madh të bizneseve që kanë falimentuar. Në programin qeveritar nuk parashihet asnjë masë se si do të bëhet rimëkëmbja e vendit pas pandemisë. Tregoni bizneseve se a do t’i ngritni tatimet ekzistuese”.

“PDK edhe në opozitë do t’i dal në ndihmë bizneseve dhe hapin e parë që është Ligji për TVSh-në, që obligimet e tyre bizneset mos t’i paguajnë me rastin e importimit të mallit”, tha Hamza.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara