Shkencëtarët britanikë: Mutacionet e koronavirusit ka të ngjarë të na kthejnë në vitin 2020

23:37 | 9 Qershor 2021

Shkencëtarët britanikë po theksojnë alarmin për mutacionet e koronavirusit që potencialisht mund të çojnë në shpërthimin e sëmundjes dhe për këtë arsye në një valë të re të pandemive.

Rasti tjetër është trajtimi i variacioneve në kombinim me efektivitetin e vaksinave.

Në një raport të titulluar “Virus Forever”, gjashtë shkencëtarë, mjekë, ekspertët paralajmërojnë se imuniteti nuk po afrohet dhe se virusi nuk do të eliminohet.

Sipas raportit, ka shumë vende që nuk kanë qasje në një numër të mjaftueshëm të vaksinave.

Pabarazia në vaksina ka të ngjarë, siç tregohet, të krijojë mutacione të reja të transmetueshme.

Deri më tani, megjithatë, gati 3.7 milion njerëz në të gjithë botën kanë vdekur nga koronavirusi, ndërsa 175 milion janë infektuar.

Shembulli i Britanisë, ku numri i rasteve për shkak të variantit indian është rritur ndjeshëm ditët e fundit, po rrit alarmin e komunitetit shkencor.

Mbi të gjitha, specialisti kryesor i sëmundjeve infektive amerikane, Anthony Fauci, theksoi se programi i vaksinimit duhet të zgjerohet pasi mutacioni indian rrezikon të bëhet një farë dominuese e virusit në të gjithë botën.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara