Zvicra rritë limitin e shpejtësisë në autostradë

20:18 | 9 Gusht 2018

140 në vend të 120 km/orë në autostradë: Berni dëshiron të rrisë kufirin e shpejtësisë në një përpjekje testuese. Siguria do të jetë në nivel, thonë të bindur politikanët e rinj.

Adrian Spahr, bashkëpresident i Junge SVP Bern, e arsyetoi kërkesën me përparimin në industrinë e automobilëve që nga vitet 1980. Në atë kohë kufiri i shpejtësisë u vendos në 120. “Për më tepër, mund të arrish më shpejtë në destinacionin tuaj me shpejtësi 140”, thotë Spahr.

Gjermania si një shembull

Ky test pilot synon të përcaktojë efektet pozitive dhe negative të rritjes së shpejtësisë. Për shembull, do të shqyrtojë pasojat e tempos 140 për numrin e aksidenteve, pajtueshmërinë në distancë dhe emetimet e zhurmave. Zhvillimi i shkeljeve mbi limitet e shpejtësisë duhet gjithashtu të shqyrtohet.

Ata janë të bindur se kjo është një gjë e duhur, sepse “80 për qind e makinave në autostradë e ngasin 130 deri në 140 km/orë edhe pse ishte 120 e limituar.

Edhe në Gjermani, ku nuk ka kufizime të përgjithshme të shpejtësisë në autostrada, shumica e shoferëve udhëtojnë në 130-140 km / h. Testi është pra një përafrim me realitetin.

Politikanët e rinj duan të depozitojnë kërkesën e tyre së pari me drejtorinë e trafikut të Bern. Atje ata duan ta kontrollojnë këtë në konsultim me Zyrën Federale të Rrugëve. “Ideja e SVP është në pikëpamje të sfidave aktuale në transportin rrugor dhe hekurudhor dhe sigurisht me vlerë të testimit”, thotë drejtori i trafikut SVP Christoph Neuhaus (52). Varësisht rezultatit, ata do të dërgojnë një interpelancë në Parlamentin e Bernës, thotë Spahr.

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara