Google ADS

Zelensky: Nisim bisedimet e paqes që nesër nëse Rusia largohet nga territori ukrainas

18:52 | 16 Qershor 2024
E.G

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky thotë se do të zhvillojë bisedime paqeje me Rusinë nëse tërhiqet nga i gjithë territori ukrainas. Por duke folur në mbyllje të samitit për paqen në Zvicër, ai tha se Putin nuk do ta përfundonte luftën dhe duhej të ndalohej në çdo mënyrë, qoftë me mjete ushtarake apo diplomatike.

Ai shtoi se ndihma perëndimore nuk ishte e mjaftueshme për të fituar luftën, por samiti ka treguar se mbështetje ndërkombëtare nuk po dobësohej.

Takimi përfundoi me dhjetëra vende që angazhohen për integritetin territorial të Ukrainës. Ata miratuan një dokument përfundimtar, por disa vende pjesëmarrëse, përfshirë India, Afrika e Jugut dhe Arabia Saudite nuk e nënshkruan atë.

Më shumë se 90 vende dhe organizata ndërkombëtare morën pjesë në samit. Rusia nuk u ftua dhe mbështetësi i saj më i madh Kina nuk ishte e pranishme, duke bërë që disa të hidhnin dyshime mbi efektivitetin e samitit./abcnews.al/