Niset anija kozmike për kërkim të alienëve

15:27 | 14 Prill 2023

Agjencia Evropiane e Hapësirës (ESA) ka njoftuar se ka nisur anijen kozmike e cila do të kërkojë alienë në sistemin tonë diellor.

Anija tani është në rrugën e saj, në kërkim të hapësirave të banuara në sistemit diellor, raporton Independent.

Misioni Jupiter Icy Moons Explorer – i njohur shkurt si Juice – është nisur nga Guiana Franceze, në Amerikën e Jugut.

Ajo u lëshua me sukses, duke nisur një udhëtim tetëvjeçar për në Jupiter dhe hënat e tij.

Juice ka 10 instrumente në bord, të cilat do të hetojnë nëse tri hënat e gjigandit të gazit – Callisto, Europa dhe Ganymede – mund të mbështesin jetën në oqeanet e tij.