Google ADS

Kroacia do të ndihmojë Bosnën në rrugën e gjatë dhe të vështirë drejt BE-së

21:52 | 4 Mars 2015
Arbresh.info

Presidentja kroate Kolina Grabar-Kitarevic thotë se vendi i saj do të ndihmojë Bosnën në rrugën e gjatë dhe të vështirë drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian.

Greqia është shteti më i ri i anëtarësuar në BE ndërsa Bosnja është pllakosur nga stagnimi ekonomik, një normë e papunësisë prej 44 për qind dhe grindjet ndër-etnike të vazhdueshme  shkak që ende nuk ka një status të kandidatit.

Një nga tre grupet kryesore etnike në Bosnjë janë kroatët boshnjakë që pothuajse të gjithë mbajnë shtetësi të dyfishtë dhe votojnë në të dy vendet. Ata kërkojnë të marrin autonominë e tyre brenda Bosnjës dhe Kroacisë.

Gjatë një vizite në kryeqytetin boshnjak, Grabar-Kitaroviç tha se Kroacia do të respektojë çdo marrëveshje të bërë brenda vendit në mes të boshnjakëve, serbëve dhe kroatëve.

Vizita ishte udhëtimi i parë ndërkombëtar i Kolina Grabar-Kitaroviç, pasi ishte zgjedhur si presidente.

Shpërndaje në rrjete sociale