Korea e Veriut, ja çfarë do të ndodhë me ata persona që nuk e bartin maskën

20:07 | 22 Korrik 2020

Koreanët verior, siç raportohet në mediet e huaja, do t’i nënshtrohen për tre muaj punëve të rënda, në rast se nuk vendosin maskë.

Kjo vjen si rrjedhojë e miratimit të masve të reja, të cilat po shihen si një tentim për të ndaluar përhapjen e koronavirusit, transmeton lajmi.net.

Studentët do të rekurtohen për të patrolluar për maskat, për t’u siguruar se secili po vendos maskë, siç u shprehën zyrtarët e shtetit për Radio Free Asia.

Nga i 16ti, shteti do të organizojë një ekip inspektimi në Pyongyang dhe në provinca të qyteteve, që do përbëhet nga oficierët policor, studentë të kolegjeve dhe shkollave të mesme, në mënyrë që të kontrollojnë intensivisht se kush vendos maska kush jo”, u shpreh një zyrtar korean.

“Kushdo që nuk vendos maskë do dënohet për më shumë se tre muaj punë disiplinore, pa marrë parasysh se kush është ai”.

Ekspertët e huaj kanë hedhur dyshime mbi pretendimin se Korea e Veriut nuk ka asnjë rast me Covid-19.