Me kërkesë të kryeministrit Haradinaj shkarkohen drejtori dhe bordi i Agjencisë për Akreditim

15:53 | 25 Shtator 2017

Kryeministri Ramush Haradinaj po vazhdon me shkarkime. Pas Komisionit për Demarkacion, shefi i ekzekutivit kosovar ka kërkuar nga vartësi i tij në Ministri të Arsimit që të shkarkojë bordin e Agjencisë së Akreditimit.

Kërkesa e Haradinajt përmban shkarkimin e menjëhershëm të Bordit të Agjencisë së Akreditimit, i cili funksionon në kuadër të Këshillit Shtetëror të Cilësisë, duke përfshirë këtu edhe ushtruesin e detyrës së drejtorit të Agjencisë së Kosovës për Akreditim.

Po ashtu, Haradinaj ka kërkuar nga ministri i Arsimit, Shyqri Bytyqi, që menjëherë të nisin procedurat për përzgjedhjen e anëtarëve të rinj të kësaj Agjencie.

Deri te ky vendim, sipas kërkesës së Zyrës së Kryeministrit për Ministrinë e Arsimit, ka ardhur duke parë se procesi i akreditimit deri më tash është zhvilluar me parregullsi serioze duke u shndërruar në objekt të shpeshtë të diskutimit publik.

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara