Samsung, kompania e dytë për investimin në teknologjitë e reja

19:25 | 5 Mars 2015
Arbresh.info

Sipas një raporti të publikuar nga firma kërkimore Strategy&, Samsung zë vendin e dytë si kompania që ka investuar më shumë për kërkimin dhe zhvillimin e teknologjive të reja gjatë vitit 2014. Kompania koreano-jugore listohet në vend të parë nga të gjithë kompanitë teknologjike dhe në vend të dytë nga të gjitha industritë. Vendi i parë kryesohet nga kompania Volkswagen.
Sipas këtij raporti për vitin 2014, kompania ka rritur fuqinë e saj punëtore për kërkimin dhe zhvillimin e teknologjive të reja me 27% që nga viti 2010, ku tani ka rreth 63,628 punonjës. Në vitin 2012, Samsung hapi një qendër për zhvillimin e teknologjive të reja në Finlandë, si dhe një qendër tjetër në Silicon Valley pas një viti. Këtë vit, kompania ka shpenzuar rreth 6.4% të të ardhurave të saj në total, ose 13.4 miliardë dollarë, për kërkimin dhe zhvillimin e teknologjive të reja, transmeton krokodili.al.
Intel, një nga kompanitë më të mëdha për krijimin e çipeve, qëndron në vend të tretë, ku ka shpenzuar 10.6 miliardë dollarë për kërkimin dhe zhvillimin e teknologjive të reja në vitin 2014. Kompani të tjera teknologjike që bëjnë pjesë në listën e Strategy& 2014 janë edhe Microsoft dhe Amazon, që qëndrojnë në vend të katërt dhe të katërmbëdhjetë, respektivisht. Nga ana tjetër, Apple, një nga rivalët e Samsung-ut, nuk bën fare pjesë në listë. Gjiganti i kërkimit në internet, Google, listohet në vend të dymbëdhjetë./lajmeonline

Shpërndaje në rrjete sociale