Facebook i lejon përdoruesve të krijojnë llogari të shumëfishta, pas rënies së abonentëve

22:59 | 20 Korrik 2022

Facebook po përpiqet të luftojnë rënien e numrit të përdoruesve duke u lejuar atyre të krijojnë disa llogari me të njëjtin identitet, sipas raportit, deri në katër prej tyre.

Zyrtarët thonë se profilet e tjera do të jenë të lidhur me llogarinë kryesore dhe çdo shkelje e mundshme në një prej tyre do të prekë edhe të tjerat.

Por kritikët thonë se lëvizja ka të bëjë me shpërndarjen e identitetit të një personi në shumë llogari dhe rrjedhimisht shuarjen e impaktit ideologjik për çështje të caktuara.

Gjithashtu llogaritë e reja nuk do të mund të përdoren “pëlqime” të përsëritura ndaj një postimi, dhe as për të komentuar me pretendimin se profili i dytë është një tjetër person.

Facebook thotë se procedura është lejuar për krijimin e profileve për aspekte të ndryshme të jetës së përdoruesit si për shembull, shoqërinë, kolegët, intersa të veçanta e kështu me radhë, sipas Bloomberg.

Raportimi thotë se profilet nuk do të tregojnë identitetin e vërtetë të përdoruesit, një vendim që bie ndesh me procedurat e deritanishme të gjigantit teknologjik e ideologjik.

Për herë të parë kompania ka humbur përdorues në tremujorin e parë të 2021, me rreth gjysmë milionë të larguar.

Facebook ka riformatuar veten si Meta për t’u fokusuar vetëm në mediat sociale, edhe kjo i ka shkaktuar humbje kompanisë me rreth $10 miliardë në 2021./tch/

Shpërndaje në rrjete sociale