Google ADS

Të luftosh diabetin me tre filxhanë çaji?

16:38 | 8 Mars 2015

Diabeti është prej sëmundjeve kronike më të përhapura vitet e fundit. Vazhdimisht lind nevoja sesi të rrisim kujdesin ndaj kësaj sëmundje ose të minimizojmë rrezikun nga diabeti.
Konsumimi i tre filxhanëve të çajit në ditë mund të reduktojë në minimum rrezikun nga diabeti. Kjo rezulton edhe më efektive nëse çajit i shtojmë edhe dy lugë qumësht. Një studim i kryer kohët e fundit ka vërtetuar se edhe nëse i shtoni qumësht çajit tuaj, efekti mbi diabetin do të jetë i njëjtë. Kjo pasi janë pikërisht përbërësit natyralë të çajit ato të cilat luftojnë sheqernat në gjak dhe më pas i shpërbëjnë ato, duke reduktuar praninë e lartë të sheqerit në gjak. Vetë diabeti në bazë të % që ai ka në gjak ndahet edhe në tipe të ndryshme. Ulja e sheqerit në gjak në këtë mënyrë lufton diabetin tip-2.
Por nga të gjithë çajrat më i preferueshmi për luftimin e diabetit është çaji i zi.
Çaji i zi ul ndjeshëm nivelin e glukozës në gjak.

Shpërndaje në rrjete sociale