Google ADS

724 vjetori i pavarësisë së Zvicrës, Meta: Mirënjohje për ndihmën ndaj shqiptarëve

17:49 | 1 Gusht 2018

Presidenti i Shqipërisë Ilir Meta ka uruar përmes një letre homolohun e tij zvicerian Alain Berset, për 724 vjetorin e themelimit të Zvicrës.
Meta shprehn mirënjohjen në emër të Shqipërisë për ndihmën e vyer dhe bashkëpunimin e kahershëm me shtetin e Zvicrës. Në letër Presidenti shton se një mirënjohje e veçantë shkon për ndihmën e madhe që Zvicra i ka dhënë komunitetit shqiptar që jeton prej dekadash në shtetin e tyre.

‘Vlerësoj lart ndihmën që Zvicra i ka dhënë Shqipërisë dhe shqiptarëve, që nga viti 1992 e në vijim, si përmes asistencës teknike, ashtu edhe nëpërmjet donacioneve apo investimeve të drejtpërdrejta’, shkruan Presidenti Meta.

LETRA E PLOTË:

I nderuar Zoti President,

Më lejoni që me rast Ditës së Themelimit të Konfederatës Zvicerane, të shpreh në emrin tim dhe të popullit shqiptar, urimet më të mira e të sinqerta për Ju dhe të gjithë qytetarët e Zvicrës.

Shpreh kënaqësinë për nivelin shumë të mirë të marrëdhënieve e të bashkëpunimit midis dy vendeve tona, si në aspektin politik ashtu edhe në atë ekonomik e kulturor. Në dy dekadat e fundit këto marrëdhënie janë zhvilluar në mënyrë të qëndrueshme, duke krijuar një bazament shumë të qëndrueshëm për të ardhmen e bashkëpunimit tonë.

Vlerësoj lart ndihmën që Zvicra i ka dhënë Shqipërisë dhe shqiptarëve, që nga viti 1992 e në vijim, si përmes asistencës teknike, ashtu edhe nëpërmjet donacioneve apo investimeve të drejtpërdrejta. Mbështetja zvicerane, veçanërisht për qeverisjen demokratike, decentralizimin dhe rritjen e kapaciteteve lokale, apo në fushën e arsimit profesional, ka qenë domethënëse dhe ka ndikuar në mënyrë të drejtpërdrejtë në zhvillimin ekonomik e social të vendit.

Përfitoj nga rasti gjithashtu të shpreh mirënjohjen edhe për mbështetjen dhe mundësitë që Zvicra i ka krijuar komunitetit shqiptar për t’u integruar dhe bërë pjesë e shoqërisë së saj.

Ky komunitet është bërë sot një urë e fuqishme miqësie e bashkëpunimi dhe i ka dhënë një përmbajtje edhe më të madhe marrëdhënieve midis dy vendeve tona.

Me urimet më të mira për zhvillimin dhe përparimin e mëtejshëm të Zvicrës dhe qytetarëve të saj, ju lutem pranoni, Zoti President, shprehjen e konsideratës sime më të lartë.

Ilir Meta

__________

Shkëlqesisë së Tij,

Zotit Alain Berset

President i Konfederatës Zvicerane

BERNË

 

Shpërndaje në rrjete sociale