Ushtrimi i famshëm tibetian për trajtimin e gjëndrës tiroide

00:50 | 22 Dhjetor 2017

Sëmundja e gjëndrës tiroidë prek një numër të madh të njerëzve në botë.

Për trajtimin e kësaj sëmundje, preferohet ky ushtrim i famshëm nga Tibeti, që ndihmon në sigurimin e rritjes së gjakut në gjëndër dhe pas ushtrimeve gjëndra pastrohet dhe fillon funksionim normal, transmeton portali arbresh.info

Ja cilët janë katër hapa që duhet të ndiqni:

Hapi 1: Fërkoni duart mirë me qëllim që t’i ngrohni ato dhe më pas butësisht vendosni pranë gjandrën tirode dhe mbajini për nja 10 sekonda

Hapi 2: Tri herë rradhazi duhet të gëlltitni pështymën tuaj dhe të pini tri gëllënka ujë.

Hapi 3: Nxirrni frymën jashtë ngadalë dhe ndërkohë përkuleni kokën përpara gjoksit dhe mundohuni që të prekni gjoksin me mjekër. Qëndroni në këtë pozitë disa sekonda pa marrë frymë, pasi të filloni të merrni frymë, largoni mjekrën nga gjoksi dhe shtyeni kokën pas.

Hapi 4: Përderisa keni mjekrën në gjoks, ngadalë kthejeni kokën majtas dhe djathtas, duke mos e hequr nga gjoksi. Në këtë mënyrë ju do të masazhoni gjëndrën tiroide.

Përsëritni këtë ushtrim të paktën dhjetë herë, për disa ditë. Ushtrimi mund të bëhet në një pozicion të ulur ose në këmbë. Është e nevojshme ta bëni shpesh, pasi ajo çon në përmirësimin e gjendjes së gjëndrës tiroide. Është veçanërisht e dobishme për ata që vuajnë nga hipotiroidizëm./arbresh.info

Shpërndaje në rrjete sociale