Google ADS

Ushqimi që nxit plakjen e shpejtë?

16:08 | 9 Mars 2015
Arbresh.info

Ushqimi me bazë gruri cilësohen si ushqime të dëmshme dhe mendohet se përshpejtojnë procesin e plakjes, përfshirë këtu edhe dëmtimin e organeve dhe indeve dhe natyrisht rrudhat.

Shkaktari kryesor i plakjes është niveli i lartë i sheqerit në gjak në masë të madhe përshpejton plakjen. Kjo edhe është arsyeja pse personat që vuajnë nga diabeti duken më të moshuar.

Gruri në vete përmban një lloj aspak të zakontë të karbohidrateve, të cilat nuk mund të gjenden në ushqimet tjera. Substanca e quajtur “amilopektinë”, që është gjetur në sheqerin në gjak, që vjen nga gruri, në fakt është më i fortë se sheqeri i pastër.

Kjo substancë ngrit nivelin e sheqerit në gjak më shumë se secili karbohidrat tjetër. Kjo do të thotë se ushqimi, në bazë gruri, drithërat, buka dhe prodhimet tjera të pjekurinave shpeshherë shkaktojnë shumë nivelin e sheqerit në gjak

Shpërndaje në rrjete sociale